VILPE SENSE – Älykkään kosteudenhallinnan peruspaketti

1,272.24

VILPE Sense – älykäs järjestelmä kosteudenhallintaan

Kuvaus

Käyttökohde: Koostuu yhdestä ohjausyksiköstä ja kahdesta anturista, jotka ovat kytkettyjä ECo-malliseen huippuimuriin. Älykäs järjestelmä havaitsee ja hälyttää mahdollisista vuodoista ja muista kosteusongelmista esimerkiksi katolla, alapohjassa tai kylmävarastossa. Järjestelmä myös kuivattaa eristekerrosta, mikäli havaitaan liiallista kosteutta. Rakennuksen tilaa ja kosteudenhallintaa voi seurata VILPE Sensen sovelluksesta.

Sisältö: Ohjausyksikkö ja kaksi anturia.

 

VILPE Sense -järjestelmä parantaa painovoimaista, alipaineeseen perustuvaa ilmakiertoa rakenteissa. Se sekä hälyttää rakenteiden lisääntyneestä kosteudesta että kuivattaa sitä. Järjestelmän avulla rakenteiden tuuletusta voidaan parantaa, säädellä ja seurata. Datan avulla on mahdollista havaita myös piilevät kattovuodot.

 

Rakenteiden kosteudenhallintajärjestelmä on osa vastuullista rakentamista ja kiinteistöhuoltoa. Sensestä on hyötyä niin kiinteistöjen omistajille, taloyhtiöiden päättäjille kuin korjausrakentamisen yrityksille. Järjestelmä mahdollistaa ylä- ja alapohjan kunnon tarkan ja systemaattisen seurannan sekä rakenteiden paremman kuivumisen.
Älykäs järjestelmä kosteudenhallintaan

• Kun mahdolliset ongelmat havaitaan ajoissa, yllättävien ja kalliiden remonttien tarve vähenee tai poistuu jopa kokonaan.
• Korjaustarpeet on helppo arvioida etukäteen. Korjaukset voidaan kohdistaa oikeaan kohtaan, joten ne ovat edullisempia ja nopeampia toteuttaa. Rakenteiden tutkimuksia tai korjauksia ei tarvitse tehdä pelkkien arveluiden perusteella, vaan päätösten tueksi on tarjolla puolueetonta, mitattavaa dataa.
• Nostaa kiinteistön jälleenmyyntiarvoa. Myyntitilanteessa voi todistaa kiinteistön kunnon luotettavalla datalla. Myös hankalia yläpohjan tarkistuksia voi vähentää.
• Eristekerrokset ja rakenteet tuulettuvat automaattisesti esimerkiksi sateen jälkeen. Tämä ehkäisee home- tai sienikasvuston muodostumista. Eristekerros myös toimii paremmin – kosteus eristekerroksessa huonontaa sen kykyä eristää lämpöä, mikä lisää rakennuksen energiankulutusta.
• Ehkäisee kosteusvaurioiden syntyä myös rakennusaikana, jolloin rakenteet ovat alttiina vaihteleville sääolosuhteille.

 

Sensen edut kiinteistölle ja sen omistajalle

Älykäs alapohjan tuuletus

Vilpe Sense tuote-esite